Sep
24
2009
Star Trek 2009
Joi, 24 Septembrie 2009 20:39

Amuzant.
*End review.

Star Trek mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca toate proiectiile despre viitor imi sunt gresite. In primul rand, omenirea nu a evoluat asa de mult, iar asta poti afla inca din primele minute avand in vedere ca scuturile navelor noastre scad sub 20% din prima lovitura din partea unei nave inamice.
Apoi, navele noastre spatiale se pare ca inca se bazeaza pe fier si pe alte metale primitive - peste tot iese abur, vedem conducte ruginite, manete si valve, lucruri care necesita intretinere din partea unor sute, poate mii de oameni, iar ei sunt prezenti pe nava. Ah, tunurile sunt incarcate manual, deci in caz de lupta, e cam aiurea.

Totusi, pe nava noastra exista mii de oameni care traiesc care habar n-au ce se intampla. Spre exemplu, cand Enterprise este atacata, doar un grup select de oameni stiu despre ce este vorba, in rest pleava se agita, raporteaza cati au murit si ce conducte aburinde s-au spart si cam atat. N-as vrea sa fiu in locul lor. De fapt ei mai au un rol important - scenele de violenta extrema sunt rare ca frecventa, dar concentrate ca intensitate, deci cand e cazul sa vedem o persoana trasa in spatiu printr-o gaura mica in fuselaj, pleaba isi face treaba; cand e cazul ca o persoana sa fie inghitita de o explozie nesimtita, regizorii au avut grija ca noi sa vedem cat se poate de bine treaba. E un fel de ultimul film Rambo la capitolul asta.

Sa nu uitam ca toate aceste activitati nu sunt foarte importante, de aici si timpul liber in exces, factorul care decide ca pe nava poti procrea. Mai multe in urmatorul paragraf.

Filmul incepe pe scandal grav. Nu intelegi. Nu stiu. E scandal. Inteleg, totusi, ca lumea moare, iar comandantul e preocupat sa nu se salveze, ci sa vorbeasca cu sotia lui insarcinata, blonda si proasta.

El decide sa conduca nava, al carui sistem de navigatie automata s-a stricat, evident, in inamici, asa incat sa ii omoare (???). In 60 de secunde are loc impactul. El sta si vorbeste cu nevasta-sa cretina, neotenista si Alina Plugaru. In ultimele secunde ii zice ca o iubeste si ca pe copil trebuie sa il cheme... JIM.

Da.
???????

In rest, filmul e hazliu, n-are nici o treaba cu nimic. Caterinca abunda si este intentionata. Exista un pusti rus de 17 ani cu un accent de un angajament mai stabil ca ... postul de selectioner al Angliei (cred). El face o pereche divina cu Scotty - unic si inegalabil. Hai toti in mintea noastra: "Capten, she can't teic maci moo' of dis, she's gunna bloo!".

Star Trek e politically correct. Rusi, americani, negri, asiatici, indieni, ii ai pe toti pe zona. N-am inteles de ce, dar n-ai cum sa nu remarci treaba asta.
Ah, femeile sunt tarfe si in viitor.

Si...cam atat. ^_^

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Recomandam

Fereastra Noua